Maailman vaarallisimmat ihmiset TOP-5

Maailman vaarallisimmat ihmiset tällä hetkellä on tämän blogikirjoituksen aiheena. Maailman tila on muuttunut hyvin paljon kymmenen viime vuoden aikana. Tätä aiemmin vaarallisimpien joukkoon olisi ehdottomasti kuulunut terroristeja, kuten Osama Bin Laden, jonka Yhdysvaltain erikoisjoukot Navy Seal surmasi 2011, ja Lähi-Idän diktaattoreita, kuten Saddam Hussein, joka CIA:n tietojen mukaan havitteli ydinpommia ja osti tätä varten uraania Kazakstanista. Al Qaida ja Isis kuitenkin lähes kukistettiin Lännen terrorisminvastaisessa sodassa ja Arabikevät vei vallan monilta diktaattoreilta. Venäjän kuuluisa ”kuoleman kauppias”, Viktor Bout, joka myi aseita kaikille epämääräisille tahoille, jotka vain maksoivat niistä, päätyi kaltereiden taakse. Myös moni talouden parissa toimiva suuryritys ja niiden johtajat ovat epäeettisissä bisneksessään vaarallisia.

Kuitenkin nykyisessä maailmantilassa suurin riski on laajan kansainvälisen konfliktin syttyminen, suurin uhka on kolmas maailmansota. Neuvostoliiton romahtamista 1991 seurannut maailmanjärjestys vei hetkeksi ydinsodan pelon pois, kuitenkin Venäjän uudestaan alkanut erittäin aggressiivinen politiikka 20 vuotta myöhemmin johti rauhallisemman aikakauden päätökseen. Tässä esitän top-5 listan maailman vaarallisimmista ihmisistä. Listalle riittäisi tunkua, kuitenkin nämä 5 erottuvat selvästi.

5) Benjamin Netanjahu. Israelin pitkäaikainen johtaja havittelee autoritaarista asemaa ja on kaventanut Israelin demokratiaa voimakkailla toimilla. Israelin demokratia on vaarassa ja maassa on voimakkaita mielenosoituksia. Netanjahu johtaa Israelin äärioikeistolaista hallitusta, ja on poistamassa valtaa maan Korkeimmalta oikeudelta. Israel sortaa palestiinalaisia ja perustaa siirtokuntia YK:n mandaatilla palestiinalaisille annetulle alueelle. Tämä on johtanut alueen räjähdysherkkyyteen. Pienikin virhe Lähi-Idän ruutitynnyrissä voi johtaa maailmansotaan, jota käydään mahdollisesti ydinasein. Israelin valtiolla on oikeus olla olemassa: maa on (6 miljoonaa ihmistä tappaneen) holokaustin kokeneen juutalaisen kansan tärkeä turvapaikka. Israel on ollut monissa asioissa edistyksellinen. Nykyinen politiikka on kuitenkin aggressiivista ja äärioikeistolaista sekä ihmisoikeuksia rikkovaa. Lähi-Itään tarvitaan pysyvä rauha, jota erityisesti YK:n on tärkeä edistää.

4) Recep Erdogan. Turkin itsevaltainen diktaattori, jolla on mm. maailman suurin palatsi ja käytössään yksi maailman vahvimpia asevelvollisuusarmeijoita, johtaa maataan kovalla kädellä ja on vienyt maansa äärinationalistiseen ja islamistiseen suuntaan. Kansalaisoikeuksia on kavennettu ja toisinajattelijat heitetään vankilaan. Erdogan pommittaa kurdeja ikuisuuden kestäneessä sodassa ja hän myös haaveilee ”kalifaatista” ja Turkin Ottomaani-imperiumin aikaisen geopoliittisen mahdin palauttamisesta räjähdysherkässä Lähi-Idässä. Iso ongelma on, että Erdoganin Turkki on NATO-maa, ja NATO:n konsensusperiaatteen takia Erdogan pystyy tekemään omiaan ja estämään ja hidastamaan Suomen ja Ruotsin NATO-jäsenyyksien hyväksymistä. Erdogan toimii kuin basaarikauppias, joka tavoittelee mahdollisimman suurta hyötyä itselleen, ja hänellä on salaisia sopimuksia Putinin kanssa. Erdogan vaarantaa toiminnallaan Pohjois-Euroopan tai koko Euroopan turvallisuuden ja voi toiminnallaan aiheuttaa NATO:n ja Venäjän välisen konfliktin.

3) Xi Jinping. Kiinan itsevaltainen diktaattori on hallinnut maata jo 11 vuotta itsevaltaisesti ja Kiinan avoimempi politiikka on hänen hallintonsa aikana kaventunut. Kiina on dystooppinen diktatuuri, jossa ihmisoikeuksia tallotaan. Kiinan kommunistinen järjestelmä on suoraan Orwellin 1984 -kirjasta. Ihmisiä pisteytään sosiaalisesti ja valvotaan kaiken aikaa. Toisinajattelijoita vainotaan. Pohjoisessa Kiina suorittaa uiguurien kansanmurhaa. Xi havittelee Taiwania, jossa Kiinan oikea demokraattinen hallitus on ollut 40-luvulta saakka. Hyökkäys Taiwaniin johtaisi Lännen väliin tuloon ja mahdollisesti maailmansotaan. Xi on varustanut kovaa tahtia Kiinan armeijaa ja on rakennettu esimerkiksi Kiinan ensimmäinen lentotukialus, jota voitaisiin käyttää hyökkäykseen Taiwaniin.

2) Donald Trump. Donald Trumpia moni piti ensin mediapellenä ja rahanahneena playboyna, mutta hänestä paljastui voimalkkaan autoritaarinen ja äärioikeistolainen johtaja. Donald Trump yritti kautensa lopussa vallankumousta Capitol Hillillä ja varasti jopa ydinaseita koskevia asiakirjoja, joita FBI löysi hänen Floridan kartanoltaan. Donald Trumpin protektionistinen ”Amerikka ensin” -politiikka johti huonoihin väleihin Eurooppaan, NATO:n heikentymiseen ja lopulta mahdollisti Putinin sotaretken Ukrainaa ja Eurooppaa vastaan. Trump noustessaan valtaan toiselle presidenttikaudelle voisi vaarantaa Amerikan demokratian ja Yhdysvalloista tulisi autoritaarinen äärioikeistolainen valtio. Trumpin valtaannousu voisi auttaa Venäjän valtapyrkimyksiä ja johtaa toiminnallaan Putinin sodan laajentumiseen ja maailmansotaan. Koko Trumpin valtaannousu oli osin Venäjän avustamaa ja Trumpia voidaankin pitää Venäjän agenttina.

1) Vladimir Putin. Maailman vaarallisin mies on ehdottomasti Putin, jolla on pyrkimyksenä palauttaa Venäjälle Neuvostoliiton aikainen geopoliittinen mahti. Putin uskoo taistelevansa moninapaisen ja pluralistisen maailman puolesta Lännen integraatiota, yhtenäisyyttä ja globalisaatiota vastaan, vaikka todellisuudessa Putin vain haluaa luoda imperiumin, jonka ”Tsaari” hän on. Putin on alusta saakka ollut itsevaltainen ja sortanut Venäjän kansaa ja lukuisia muita Venäjällä asuvia kansoja jo 20 vuotta, viimeistään Krimin valtauksen aikoihin 2014 hän on alkanut havitella Venäjän herruutta Euroopassa. Putin ei pysähtyisi Ukrainaan ja ei ehkä edes Saksaan. Putinin hullu toiminta voi vielä johtaa NATO:n ja Venäjän laajaan konfliktiin ja ydinsotaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: