Tietoja minusta

Olen kolmekymppinen ympäristötieteilijä, sivuaineina olen opiskellut maantiedettä ja filosofiaa. Ympäristöaktivisti olen ollut nuoresta lähtien. Vanhan saksalaisen maantieteen määritelmän mukaan ympäristö on kaikki, mitä on ympärillämme; siinä on niin psykologinen, ekologinen, rakennettu kuin sosiaalinen ulottuvuus. Ympäristönsuojelu unelma-alani; minulle on suunnattoman tärkeää, että ympäristö, jossa elämme ja olemme on kaikin puolin terveellinen, turvallinen, luova ja viihtyisä. Viihdyn sekä viihtyisässä urbaanissa kaupunkitilassa että kauniilla luontoalueilla.

Kestävä kehitys, niin ekologinen kuin sosiaalinen, pitäisi ottaa huomioon kaikessa päätöksenteossa. Kestävät yhteisöt ovat onnellisia, demokraattisia, osallistavia, hyvinvoivia, vapaita, tasa-arvoisia, ja luontoa ja arvokasta kulttuuriperintöä suojelevia. Ne pitävät huolen heikoista, sairaista ja muuten vähä-osaisista. Kestäviä yhteisöjä rakennetaan yhdessä. Tässä blogissa käsittelen ympäristöä ja yhteiskuntaa ja toivon että se lisäisi ihmisten ympäristötietoisuutta ja sosiaalista valveutuneisuutta. Pohdin ja esitän ratkaisuja maailman ongelmiin ja analysoin erilaisia kehityskulkuja. Meidän tulee suojella omaa lajiamme sekä muita lajeja, ekosysteemipalveluja ja biodiversiteettia.

Harrastan matkailua, elokuvissa käyntiä, monipuolisesti kaikkea luontoon liittyvää ja outdooria, pelejä, monenlaista urheilua ja musiikkia. Olen esimerkiksi vaeltanut vuorilla sumumetsässä, samoillut hiekkadyyneillä, kiivennyt Saana-tunturille ja matkustanut kolmella maailman vanhimmalla metrolla. Olen myös julkaissut yhden runokirjan ja kirjoittanut yli 300 Wikipedia-artikkelia. Elämän tulee olla täynnä elämyksiä ja seikkailua.


Pidä blogia WordPress.comissa.