Ydinaseiden käyttö on ehdoton raja, jota Putin ei voi ylittää – maailman suurin kolonialisti ja 6375 ydinohjusta

Ukrainan sodassa on kyse Putinin Venäjän laajentumishalusta, aggressiosta ja imperialismista. Venäjä syyttää propagandassaan valheellisesti konfliktista yhtenäistä demokraatista ”länttä” ja ”globalisteja”. Putin uskoo edustavansa pluralistista konservatiivia maailmaa ja taistelevansa ”rappiollista amerikkalaista länttä” vastaan, jonka tunnusmerkkejä on mm. liberaalius, mistä on merkkinä mm. homoseksuaalisuus ja ympäristöliike. Putin käyttää retoriikassaan täsmälleen samoja valheita kuin Hitler aikanaan. Putinin Venäjä käyttää jopa syvästi uskonnollista ja eskatologista retoriikkaa valheidensa läpiviemiseksi. Venäjän ortodoksinen kirkko ja  patriarkka Kiril toimivat Putinin propagandatoimistona. Putin kosiskelee Euroopan ja Yhdysvaltain äärioikeistoa, fasisteja, trumpisteja, Q-anonisteja ym. ja levittää salaliittoteorioita lännen motiiveista hajottaakseen lännen yhtenäisyyttä ja vahingoittaakseen EU-maiden välisiä sekä transatlanttisia suhteita ja solidaarisuutta. Trumpin nousu uudestaan valtaan Yhdysvalloissa olisi suuri uhka, koska hän ei välitä Euroopasta. Amerikan tulee valmistautua kaikkeen informaatiovaikuttamiseen ennen vaaleja. Trump välittää vain America first -politiikastaan tai todennäköisesti vain itsestään. Nyt on jälleen Euroopan ja Yhdysvaltain pidettävä voimakkaasti yhtä suurta ulkoista uhkaa vastaan, kuten II-maailmansodan ja kylmän sodan aikaan. Yhdessä olemme vahvoja. Nato-joukot ovat valtaisasti parempia, varustetumpia, koulutetumpia ja voimakkaampia Venäjään verrattuna.

Kuten aiemmin kirjoitin, Putin on suuruusharhoissa elävä raakalaismainen despootti, joka haluaa luoda imperiumin. Hän kuvittelee olevansa Venäjän ”tsaari”, ja haluaa palauttaa vanhat rajat Euroopassa. Tämä tarkoittaa vuoden 1914 rajoja, jolloin Ukraina, Suomi, Baltia ja Puola kuuluivat Venäjään. Lisäksi Putin tavoittelee Venäjän hegemoniaa koko Itä-Euroopassa ja itäisessä Keski-Euroopassa. Putinin yksi ideologi on hullu Dugin, joka on puhunut suuruudenhulluja ajatuksia ”venäläisestä maailmasta”. Venäjä/Neuvostoliitto oli maailman toiseksi voimakkain suurvalta pitkään, nyt Putin kokee sen aseman olevan uhattuna. Tähän on syynä Neuvostoliiton hajoaminen ja Itä-Euroopan demokratisoituminen, josta kaikki alkoi.

Toinen syy on se, että ilmastonmuutoksen uhatessa koko globaalia maailmanjärjestystä sekä ihmiskunnan ja nykyisenkaltaisen luonnon olemassaolon perusedellytyksiä, ollaan globaalisti melko pikaisesti luopumassa öljystä ja maakaasusta. Kun maakaasuhanat sulkeutuvat, Putinin ja oligarkkien rahahanat menevät myös kiinni. Oligarkeilla on hallussaan biljoonia ja he tietävät, että Venäjän talous perustuu lähinnä öljyn ja maakaasun vientiin. Kynsin hampain he haluavat pitää kiinni vanhasta maailmanjärjestyksestä. Nordstream-terrori ja Euroopan pelotteleminen sähkön loppumisella ovat osa tätä. Sähkö ei ole todellisuudessa Euroopasta loppumassa. Suurin turva tässä on suuret määrät uusiutuvaa omavaraista energiaa, tuuli-, aurinko-, biovoima ym. sekä Amerikan toimittama nestemäinen maakaasu. Putinin suhtautuminen ympäristöliikkeeseen on aina ollut aggressiivista. Ympäristöjärjestöjä on kielletty ja aktivisteja vainottu. Greenpeacen Sini Saarela pidätettiin mielivaltaisesti useiksi kuukausiksi hänen osoitettuaan mieltä öljynporauslautalla. Syytteenä oli naurettavasti merirosvous. Ydinvoimaa käytetään Euroopassa tällä hetkellä myös, mutta siitä on päästävä fossiilisten ohella eroon kestämättömän kaivostoiminnan ja vaarallisuuden takia. Uraanista 40% tulee globaalisti Venäjältä tai Kazakstanista, joka on Venäjän vasallivaltio. Putinilla on sotaansa voimakkaita taloudellisia intressejä. Jos Ukraina murtuu, Venäjä jatkaa sotaansa syvemmälle Euroopan ydinmaille.

Venäjällä on pitkä historia sorrosta ja kolonialismista. Venäjän syyttävä sormi nousi Putinin viimeisessä puheessa kohti länttä syyttäen länsimaita Afrikan ja Aasian kolonialismista. Kuitenkin Venäjän historia sortajana kolonialismin osalta ei ole yhtään parempi. Länsi puolestaan on suurelta osin luopunut kolonialismista jo yli 50 vuotta sitten. Venäjä sen sijaan jatkaa sortoaan. Venäjä on suurin kolonialisti pohjoisessa. Samoin Itä-Euroopassa ja Keski-Aasiassa. Venäjä sortaa yli 100 alkuperäiskansaa alueellaan. Näiden väkimäärä on yli 30 miljoonaa ihmistä. Venäjä on arktiksen suurin kolonialisti, suurimillaan ulottuen Alaskaan asti 1800-luvulla. Keski-Aasian ym. alueet mukaanlukien Venäjän sortotoimien kohteena on ei-venäläisiä kansoja paljon yli 100 miljoonaa. Sen lisäksi Putin sortaa omiaan, venäläistaustaisia. Jo rohkean, Putinin hallinnon väärinkäytöksiä ja oligarkkeja tutkineen journalistin Anna Politkovskajan murha vuonna 2006 Moskovassa osoitti Putinin täydellisen mädännäisyyden. Useat Euroopan johtajat, mukaanlukien Suomen presidentti Tarja Halonen olivat totaalisen sinisilmäisiä ja naiveja tämän paatuneen psykopaatin edessä. Venäjällä oppositio, kansalaisyhteiskunta ja demokratia ovat täysin tukahdutettu. Mielenosoittajia ja aktivisteja hakataan ja vangitaan mielivaltaisesti. Monet tapetaan FSB:n toimesta. Venäjä ei ole juuri Pohjois-Koreaa parempi. Kansasta monet vastustavat Putinia, mutta eivät uskalla tuoda tätä julki. Aleksei Navalnyi olisi varmasti hyvä johtaja Venäjälle, hän tosin kärsii vuosien tuomiota vankileirillä. Venäjää johdetaan väkivallalla ja pelolla.

Tänään Times uutisoi Venäjän siirtävän ydinaseita junalla kohti Ukrainan rajaa. Tämä on vaarallisin ydinaseisiin liittyvä asetelma Kuuban ohjuskriisin jälkeen. Samoin Nato varoitti, että Venäjä testaa uutta tuomiopäivän ydinohjusta. Ydinaseiden käyttö on raja, jota Venäjä ei voi ylittää. Jos Venäjä toimii harkitsemattomasti, on lännen ja Naton syytä ryhtyä vaadittaviin sotilaallisiin ja ei-sotilaallisiin toimenpiteisiin pysäyttääkseen Venäjän ja syöstäkseen vallasta hullun Putinin. Putin ei voi teurastaa ja joukkotuhota Ukrainan kansaa, miten haluaa, eikä uhitella ketään ydinaseilla. Hänet on pysäytettävä. Venäjän armeija on suuri, mutta heikko. Valttikorttinaan sillä on valitettavasti kuitenkin ydinaseet. Siksi Venäjä uhittelee milloin Ukrainaa milloin Tanskaa ydinaseillaan. Kuin pullisteleva koulukiusaaja. Ydinasetta on historiassa käytetty vain kaksi kertaa vuonna 1945, eikä tämä saa missään tapauksessa toistua. Jos joku käyttäisi ydinasetta, niiden käytön kynnys alenisi ja kohta uusi normaali olisi sotia ydinasein. Riski lopullisen maapallon tuhoavan ydinsodan aiheuttavaan eskaloitumiseen on myös erittäin suuri. On ehdotonta, että ydinasetta ei päästetä koskaan ketään käyttämään.

Putin on mahdollisesti sytyttämässä kolmatta maailmansotaa, ehkä se on jo alkanut Ukrainassa. Nordsteamin iskut, kyberhyökkäykset, mahdollisuus uusiin hyökkäyksiin Euroopan infraa ja sähköntuotantoa vastaan ym. ovat hälyttäviä merkkejä konfliktin eskaloitumisesta. Putin ei tule tyytymään vain Ukrainaan, hänet on pysäytettävä. Jos Ukrainaan saadaan rauha, minkä seurauksena on alueluovutuksia, on todennäköistä, että Venäjä yrittää paremmin varustautuneena uudestaan sotaa parin vuoden kuluttua. Ainoa vaihtoehto on Euroopan turvallisuuden vahvistaminen linnoittautumalla, puolustusta kehittämällä, varustautumalla, yhteisiä sotaharjoituksia järjestämällä, yhteisiä joukko-osastoja luomalla, tiedustelua ja sotateknologiaa kehittämällä. Putinille on näytettävä, että Eurooppa kyllä kestää ja tänne ei kannata hyökätä tai se tulee erittäin kalliiksi.

Ainoa vaihtoehto on, että Putinin hallinto ei jatka. Niin kauan kuin Putin on vallassa, meidän on oltava varuillamme. Suuri toivo olisi, jos Venäjällä käynnistyisi vallankumous ja se vihdoin siirtyisi demokraattisten maiden joukkoon. Ennemmin tai myöhemmin diktaattorit kuolevat ja valta, jonka he ryöstivät kansalta palaa kansalle. Inhimillistä kehitystä ei pysäytetä eikä sen liekkiä sammuteta, kun se kerran on sytytetty. Hyvä voittaa – aina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: