Kestävät kaupungit

Urbanisaatio on globaali kehityskulku: väestö ja yritystoiminta keskittyvät entistä enemmän kaupunkeihin. Haasteena on kehittää turvallinen, terveellinen, ekonominen, innovatiivinen, ekologinen ja viihtyisä kaupunkiympäristö. On pidettävä huolta maaseudusta ja luonnosta, koska olemme riippuvaisia alkutuotannosta ja ekosysteemipalveluista. Kaupunkiluonto on tärkeä osa hyvää kaupunkia. Meidän on sopeuduttava muutoksiin, kuten ilmastonmuutokseen, torjuttava uhkia, kuten lisääntyviä luonnonhasardeja, sosiaalisia ongelmia, kuten köyhyyttä, pakolaisuutta, alueellista segregaatiota ja turvallisuusongelmia. Meidän on pidettävä ilma ja vedet puhtaana, perustettava yhteiskunta kestävän kehityksen varaan ja siirryttävä täysin puhtaaseen liikenteeseen ja energiantuotantoon. Hyvinvoivat, osaavat ja osallistuvat ihmiset, menestyvä ja vastuullinen liiketoiminta, ekologinen rakentaminen ja liikenne ovat keskeisiä. Kaupunkiseutuistuminen ja muutos tieto- ja palveluyhteiskunnaksi ovat kehityskulkuja, joihin on politiikassa kiinnitettävä huomiota. Tieto ja palvelut vaikuttavat tulevaisuuden talouskasvuun teknologisen kehityksen ohella eniten. Hyvä kaavoitus ja maankäytön suunnittelu, regulaatio ja koulutus ovat ovat keinoja ohjata yhteiskuntaa ja yhdyskuntia kestävämpään ja parempaan suuntaan. Meidän on tunnettava yhteiskunnan ilmiöt sekä maantieteelliset ja luonnontieteelliset lainalaisuudet perin pohjin, jos haluamme kehittää kaupunkeja ja yhteiskuntia paremmiksi. Kohti parempaa tulevaisuutta kuljetaan eri alojen ja kaikkien ihmisten yhteistyöllä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: