Kuntavaaliteemojani-Kestävä Vantaa

Olen ehdolla Vantaalla kunnallisvaaleissa keväällä 2021. Rakennetaan yhdessä kestävä Vantaa, joka on koti jokaiselle.

1. Kaupungin tulee siirtyä fossiilivapaaksi ja luopua ydinvoimasta. Ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja ilmansaasteiden vähentämiseksi kaikki sähkö tulisi tuottaa puhtailla uusiutuvilla energiantuotantomuodoilla ja liikenne tulisi sähköistää. Sähkön latauspisteitä autoille ja HSL:n busseista sähköbusseja.

2. Moni sosiaalinen kehityskulku on huolestuttava. Lähiöiden kurjistumiseen on puututtava. Alueellinen segregaatio eli se, että sosiaaliset ongelmat kertyvät tietyille alueille on kehityskulku, johon tulee puuttua. Myöskään uusnatsit eivät saa värvätä nuoria ostareilla. Kaupungin on myös oltava osallistava ja antaa kaikkien tuoda esiin näkökantansa ja vaikuttaa. Mielenterveyspalvelut tulisi olla kaikkien helposti saatavilla.

3. Kaupunkiluonto on arvokasta ja sitä pitää suojella. Kaupungissa pitää olla tilaa ketuille ja siileille. Luonnon tarjoamat ekosysteemipalvelut ovat elintärkeitä myös kaupungissa. Aluesuunnittelussa tähtäimessä pitäisi olla puistokaupunki. Ei siis harmaille betonilähiöille ja kyllä puistomaisille kauniille asuinalueille.

4. Lähiliikuntapaikkoja tulisi olla runsaasti ja kaikilla tulisi olla mahdollisuus urheilla ja liikkua. Tikkurilan maauimala ja uudet frisbeegolfradat olisivat esimerkiksi hyviä projekteja. Vähävaraisemmille kuntalaisille ilmaiset liikunta- ja kulttuurisetelit mahdollistaisivat harrastustoimintaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: