Luomuviljely turvaa ekosysteemipalvelut

Luonnonmukainen viljely on kestävää ja turvaa arvokkaat ekosysteemipalvelut, kuten suojelee maaperää ja vedenkiertoa sekä pölyttäjähyönteisten toimintaa. Luomuviljely synnyttää vähemmän CO2-päästöjä ja se ei rehevöitä vesistöjä. Se suojelee biodiversiteettia ja uhanalaisia lajeja. Tutkimusten mukaan luomuviljely ei ole tavanomaista viljelyä kalliimpaa ja taloudelliset voitot ovat suuremmat. (Kts. Guardianin artikkeli)

Maailman tila – raportti 2011: Kuinka maailma ruokitaan? vakuuttaa, että agroekologinen luonnonmukainen viljely on kestävää ja turvaa maapallon ruuantuotannon. Raportin mukaan Afrikassa on luonnon normaaleja syklejä jäljittelevällä agroekologisella viljelyllä jopa kaksin- kolminkertaistettu sadot. Tälläinen viljely mahdollistaa myös tulevien sukupolvien elämän ja toimeentulon. Peltometsäviljelyssä pelloille jätetyt puut tarjoavat lisäksi poltto- ja rakennuspuuta sekä suojaa, varjoa ja hedelmiä.

Ehdottomasti luomuviljely sopii myös pohjoiseen. Tutkimusten mukaan sadot ovat meilläkin lähes yhtä suuria kuin tehoviljelyssä. Luomuruoka on puhdasta ja terveellistä. Ruuantuotannossa tulisi siirtyä kasvispainoitteisuuteen. Tällä hetkellä suurin osa viljasta menee tuotantoeläinten rehuksi. Jos kasvisruokaa syötäisiin enemmän, maapallo kestäisi jopa paljon nykyistä suuremman väestön. Kasvisruoka on hyvää, kestävää ja terveellistä. Kasvissyöjät eivät ole myöskään tuhoamassa sademetsiä käyttäessään soijaa. Yleensä Suomessa soija on eurooppalaista luomusoijaa. Kaiken lisäksi maailman kaikesta soijasta 95% menee eläinten rehuksi.

https://www.theguardian.com/sustainable-business/2016/aug/14/organic-farming-agriculture-world-hunger

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: