Alueellinen segregaatio kurjistaa lähiöitä

Tämä blogipostaus perustuu Vantaan sanomille kirjoittamaani mielipidekirjoitukseen toimiessani kunnallispolitiikassa kristillisdemokraateissa.

Alueellinen segregaatio tarkoittaa sitä, että sosiaaliset ongelmat, kuten köyhyys, työttömyys, päihteiden käyttö, rikollisuus ja häiriökäyttäytyminen kasaantuvat samoille alueille. Kotikaupungissani Vantaalla on monien suurten kaupunkien tapaan paha segregaatio-ongelma, jonka juuret ovat köyhyydessä ja maahanmuuttajien huonossa integroitumisessa yhteiskuntaamme. Lähiöt, kuten Koivukylä, Hakunila ja Korso kurjistavat ja varsinkin asemanseudut ovat hyvin turvattomia ja sotkuisia. Minä ja me kristillisdemokraateissa haluamme puuttua tähän kehityskulkuun ja tehdä lähiöistä taas turvallisia ja viihtyisiä. Äänesi vaaleissa meille on ääni lähiöiden puolesta.

Tässä muutamia konkreettisia hyväksi havaittuja keinoja korjata ongelmat: Turvallisuus on meille kristillisdemokraateille hyvin tärkeä teema. Tulee antaa lisää rahoitusta Poliisille ja sosiaaliviranomaisille. Syrjäytyneille ja päihdeongelmaisille on tarjottava hoitoa ja muuta apua. Köyhyyteen pitää puuttua auttamalla vähävaraisia. Erityisesti köyhiä lapsiperheitä ja eläkeläisiä on autettava. Kristillisdemokraattien aatteelle on jo 1800-luvulta asti ollut sydämellään köyhien työläisten, työttömien ja syrjäytyneiden auttaminen. Kirkko on aina perinteisesti auttanut vähäosaisia.

Yksi iso syy lähiöiden kurjistumiseen on että segregoituneilla alueilla on vain työntäviä tekijöitä ja ei vetovoimatekijöitä. Vanhaa huonoa neuvostotyylistä rakennuskantaa pitää purkaa ja rakentaa uutta ja hienoa tilalle, jotta alueet houkuttelevat kaikenlaisia ihmisiä eri tulo- ja sosiaaliluokista. Tulee turvata lähipalvelut ja lisätä Poliisin läsnäoloa, varsinkin asemilla ja ostareilla. Kouluissa pitää turvata yhtäläiset mahdollisuudet kouluttautua kuin varakkaammilla alueilla. Näin luodaan mahdollisuuksien tasa-arvoa ja estetään köyhyyden periytyminen, joka on suuri ongelma segregaatioalueilla. Kurjistuneissa lähiöissä kouluilla on selkeästi vähemmän resursseja ja oppimistulokset ovat selkeästi heikompia.

Segregaation ongelmat ovat helposti korjattavissa, jos vain poliittista tahtoa löytyy. Tämä on koko yhteiskunnan parhaaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: