YK:n biodiversiteettikokous Kiinan Kunmingissa

Tänä vuonna maailman johtajat ja järjestöt kokoontuvat Kiinan Kunmingissa solmiakseen uuden kattavan biodiversiteettisopimuksen. Tällä hetkellä maailman maapinta-alasta on suojeltu 17 % ja meristä 10 %. Esimerkiksi WWF tavoittelee molemmista 30 % suojeluastetta. Jotkut ovat ehdottaneet, minä mukaanlukien, että puolet Maapallosta suojeltaisiin. Suojelualueiden perustaminen on tehokas keino suojella lajeja, ekosysteemejä ja biodiversiteettia. Kansallis- ja luonnonpuistot ovat eläinten, kasvien ja muun elämän turvapaikkoja. Ne myös säilyttävät kauniita maisemia, mahdollistavat retkeilyä, opiskelua ja tutkimusta ja suojelevat monia muita ihmiskunnalle elintärkeitä ekosysteemipalveluita, kuten veden kiertoa ja ilman puhdistusta. Metsäkato, ylitehokas ruuantuotanto ja luonnonvarojen ylikulutus ovat vakavia ongelmia.

Biodiversiteetilla tarkoitetaan luonnon monimuotoisuutta lajien, genetiikan ja elinympäristöjen tasoilla. Biodiversiteetti suojelee ekosysteemipalveluita, tekee elinympäristöistä vastustuskykyisempiä erilaisille uhille ja tarjoaa ihmisille uusia ravinto- ja lääkekasveja ja muita hyödyllisiä eliölajeja. Biodiversiteetin laajamittainen suojelu on ehdottoman tärkeää niin eri lajien kuin ihmisenkin selviytymisen kannalta. Tähän tarvitaan laajoja suojelualueita. Odotukseni ovat suuret tulevaa kokousta odotellen.

https://wwf.fi/uutiset/2021/01/vuosi-2021-on-luonnon-ja-ilmaston-supervuosi-listasimme-viisi-syyta-miksi-nain-on/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: